17. 6. 2013

Ekologická pasca na myši

Vyrobte si ekologickú pascu na myši :) Každý rok na jeseň sa nám nasťahujú do záhradného domčeka myši a nikdy nevieme ako sa ich zbaviť (teda ak si odmyslíme drastickejšie metódy odchytu). No a raz prišiel manžel s týmto nápadom, ktorý mu poradil kolega v práci. Ak chcete, vyskúšajte :)


potrebujeme:
  • pohár na zaváranie 7dcl
  • vlašský orech
  • tvrdá podložka

Vezmeme veľký 7dcl pohár na zaváranie. Orech pomocou ostrého noža rozlúpneme tak, aby nám zostala pekná polovička v ktorej zostal čo najväčší kus orecha. Pohár položíme na pevnú podložku a postavíme ho tak, aby hranou stál na rozpolenom orechu. Celá pointa tohto jednoduchého nápadu je v tom, že myška keď sa chce dostať k orechu musí vojsť do pohára a v momente keď šťuchne do orecha, pohár spadne a ona zostane uväznená vo vnútri pohára. No a vy už potom len pohár s podložkou (aj s myškou) opatrne prevrátite a odchytenú myšku pustíte niekde vonku na poli, kde napácha menej škody ako u vás v pivnici (napríklad).
Samozrejme môže sa stať, že myška ťukne do orecha zvonka a pohár spadne bez toho aby ju uväznil, ale tak nie je predsa nič ľahšie, ako nastaviť pascu znova a znova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž